DGA Suceava i-a învățat pe elevii școlilor de șoferi să nu dea șpagă la examenul pentru permis

La data de 30 mai 2024, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 19 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

În cei 19 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.
{inAds}
Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

Cea de-a doua direcție importantă de acțiune este reprezentată de acțiunile de combatere a corupției prin intermediul cărora DGA contribuie la asigurarea că personalul MAI acționează în conformitate cu legea și principiile etice și demonstrează, totodată, angajamentul ministerului de a funcționa corect și transparent, ceea ce este esențial pentru menținerea sprijinului și colaborării din partea comunității.

Direcția Generală Anticorupție este, practic, un pilon esențial în menținerea integrității, eficienței și respectării legalității în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Lupta împotriva corupției nu doar protejează drepturile cetățenilor, dar și asigură că instituțiile de ordine publică funcționează într-un mod transparent și responsabil, consolidând astfel încrederea publicului și respectarea angajamentelor internaționale.

În acest context, ofițerul de poliție al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava a desfășurat în perioada 17-30 mai 2024, activităţi de educaţie pentru promovarea integrităţii în vederea conștientizării societății cu privire la consecințele faptelor de corupție și importanța sesizării acestor fapte.

În data de 17 mai 2024, a avut loc, în colaborare cu lucrătorii din cadrul SRPCIV Suceava, o activitate de educație pentru promovarea integrității în rândul cursanților școlilor de șoferi auto care urmau să susțină proba teoretică pentru obținerea permisului auto.

Tot în data de 17 mai 2024 a fost desfășurată o activitate de promovare a integrităţii în rândul cetăţenilor, în incinta unui magazin, în colaborare cu AJOFM Suceava, cu ocazia organizării Bursei generale a locurilor de munca.

Ambele activități s-au concretizat în purtarea de discuții cu cursanților școlilor de șoferi auto ce urmau să susțină proba teoretică/ cetățenii participanți la eveniment, privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia, consecințele implicării în fapte de corupție, precum și modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor asemenea fapte; s-au popularizat Call center-ul anticorupţie 0800.806.806 și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Suceava, respectiv municipiul Suceava, strada Petru Rareș nr. 12, tel. 0230/203341 / fax 0230/203340, e-mail suceava.dga@mai.gov.ro și s-au distribuit materiale preventive.

Activitățile au fost utile pentru formarea comportamentului integru şi conştientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun prin săvârșirea unor fapte de corupţie, asimilarea costurilor corupţiei în dezvoltarea profesională, dar şi pentru sporirea vizibilităţii instituţionale.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE SUCEAVA
Mai nouă Mai veche