Cod Galben de instabilitate atmosferică

Cod Galben de instabilitate atmosferică
Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru cea mai mare parte a țării. Luni, România se află sub o altă avertizare meteorologică Cod Galben de caniculă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Miercuri, 3 iulie, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.
{inAds}

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 1 iulie
Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat

În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.
Mai nouă Mai veche