O familie care se întorcea de la mare a fost decimată în accidentul de la Cumpărătura. Cum s-a produs tragedia

Autoritățile au identificat victimele groaznicului accident rutier produs luni dimineață pe DN2 / E85, în apropiere de localitatea Cumpărătura din județul Suceava, acolo unde cinci persoane au murit și una a fost rănită după o coliziune între o autocisternă condusă de un cetățean ucrainean și un autoturism care tracta o remorcă pe care se un alt autoturism.

Din primele verificări s-ar părea că accidentul s-ar fi produs după șoferul ucrainean ai autocisternei ar fi adormit la volan, a pierdut controlul autovehicului și a intrat pe contrasens, acolo unde s-a răsturnat peste autoturism.

În autoturism se afla un bărbat din județul Buzău, reprezentant al unei firme de tractări auto, și o familie din comuna Volovăț, județul Suceava, formată din soț, soție și doi copii.
{inAds}

Din primele informații s-ar părea că soții Constantin și Anca Lăzărescu, împreună cu cei doi băieți, se întorceau dintr-un concediu petrecut pe litoral. Pe drum mașina li s-a defectat și au apelat la o firmă de tractări auto din Buzău pentru a ajunge acasă.

La ora 06:30, autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că pe DN 2, în afara localității Cumpărătura, județul Suceava, s-a produs un accident de circulație în care a fost implicat un autoturism și un amsablu rutier format dintru-un cap tractor și semiremorcă, în urma impactului mai multe persoane fiind încarcerate.

Din primele verificări s-a constatat că la ora 06:28, Alexei Șinderiuc, în vărstă de 40 de ani, cetățean ucrainean fără domiciliu stabil în România, a condus ansamblul rutier format din autoutilitara Scania înmatriculată în județul Suceava, pe direcția municipiul Suceava către localitatea Cumpărătura, transportând material de construcție de tip ciment, a adormit la volan ocazie cu care a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu autoturismul Land Rover înmatriculat în județul Buzău, care tracta platforma pe care era încărcat autovehiculul Volkswagen Touran, condus regulamentar spre municipiul Suceava de Gheorghe Băicuș, de 36 ani, din comuna Tisău, județul Buzău. În autoturism se aflau pasagerii Constantin Lăzărescu, de 39 ani, Anca Georgeta Lăzărescu, în vârstă de 37 ani, cu același domiciliu și cei doi copii ai acestora Ștefan Alexandru, în vârstă de 10 ani, și Eduard Gabriel, în vârstă de 8 ani, toți din Volovăț.

În urma acidentului de circulație a rezultat decesul celor cinci persoane din autoturism. 

Conducătorul ansambului rutier a suferit leziuni traumatice ușoare fiind preluat de și transportat la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Conducătoarul auto al ansamblului rutier a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” „vătămare corporală din culpă”.

VIDEO:

 

FOTO:
Mai nouă Mai veche