FOTO Elevi și studenți au construit mașini din Lego la concursul Fun Mechanics de la USV

Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, la 24 mai 2019, cea de-a cincea ediţie a Concursului de Creativitate Tehnică „Fun Mechanics”, sub îndrumarea unui colectiv coordonat de şef lucrări dr. ing. Luminiţa Irimescu.



Specificul acestui concurs constă în asamblarea contra cronometru a unei construcții mecanice de tip lego și participarea unor echipe mixte, formate din studenţi din anul I şi din elevi de liceu. Au participat elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul National „Petru Rareș” din Suceava şi de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni. Studenții care au fost înscriși în competiţie au aparţinut celor trei specializări ale facultății: Inginerie mecanică, Mecatronică şi Tehnologia construcţiilor de maşini.

Tinerii pasionați de mecanică și-au validat îndemânarea, ambiția și creativitatea tehnică, realizând, în decurs de 6 ore, o structură complexă formată din 2600 de elemente tipizate, cu funcții de deplasare cu tracțiune motorizată, comandă a direcției pe 10 roți, pe 5 osii și a unui motor cu pistoane în mișcare.



  • Locul I a fost ocupat de echipa de la specializarea Mecatronică, formată din studenții Iulian Apostol, Costel Cioban, Cristian Cîmpanu, Marian Luca, Robert Policiuc și din elevii Ionuț Iacob și Vasile Hoștinaru.
  • Locul II a fost ocupat de echipa de la specializarea Inginerie mecanică, formată din studenții Cosmin Avram, Andrei Amaximoae, Ioan Buliga, Ruben Cîrlan și din elevii Marius Bolohan, Eduard Buliga și Marius Socaliuc.
  • Locul III a revenit echipei de la specializarea Tehnologia constructiilor de mașini, formată din studenții Denis Apetrei, Radu Condrea, Eduard Filip, Andrei Ungurean și elevii Liviu Conicov și Croitor Silviu.

„Fun Mechanics” are drept scop prezentarea în mod practic a aplicaţiilor din ingineria mecanică, contribuind astfel la dezvoltarea imaginației, spiritului de echipă şi talentului tehnic al tinerilor.

„Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. În timp ce cunoştinţele sunt limitate, imaginaţia îmbrăţişează întreaga lume, stimulează progresul, dând naştere evoluţiei. Este, în sensul pur, un factor real în cercetarea ştiinţifică.” - Albert Einstein

Mai nouă Mai veche