E caz penal! Lucrările la hala frigorifică dintre casele din Șcheia, continuate deși s-a dispus sistarea. Fapta este infracțiune pedepsită cu închisoare până la un an


Construirea unei halei frigorifice între casele din Șcheia capătă conotații penale. Se pare că Nicu Maciuc, proprietarul clădirii, ar fi comis o infracțiune continuând investiția deși Primăria comunei Șcheia a dispus sistarea lucrărilor care nu erau autorizate în niciun fel.

Povestea halei ilegale din Șcheia a început în februarie 2018. Doi angajați ai Primăriei comunei Șcheia au descoperit că pe strada Petru I Mușat din localitate se execută lucrări pentru ridicarea unei hale fără autorizație de construire.

Proprietarul, un oarecare Nicu Maciuc din Șcheia, a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei și prin procesul verbal de constatare a contravenției s-a mai dispus și sistarea lucrărilor, până la eventuala intrare în legalitate în cazul în care clădirea ar îndeplini condițiile impuse de regulamentul de urbanism al zonei.

Ulterior, Inspectoratul de Stat în Construcții Suceava este sesizat prin adresa 18791 din 4 aprilie 2018 despre lucrările executate ilegal. Inspectorii ISC au mers în control pe teren abia la mai bine de o lună de la primirea sesizări, adică în ziua de 11 mai 2018.

La control făcut în lipsa proprietarului a participat și un reprezentant al Primăriei Șcheia. În urma verificărilor s-a constatat că numitul Nicu Maciuc a continuat lucrările, deși prin procesul verbal din ferbuarie s-a dispus sistarea.

În februarie reprezentanții primăriei constatau că „s-au efectuat până la acest moment radierul, structura metalică și s-a început montarea pereților exteriori din panouri prefabricate”. În mai, deja „erau realizați pereții exteriori în proporție de 80% și acoperișul. Interiorul imobilului nu a putut fi controlat datorită (sic!) lipsei proprietarului”.

Fapta lui Nicu Maciuc, de a continua lucrările deși acestea au fost sistate prin proces verbal de constatare a contravenției, este susceptiblă de a fi infracțiune.

Conform art. 24, alin (b) din Legea 50/1991 actualizată constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă „continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii”.

Pe același subiect:









Mai nouă Mai veche