VIDEO Declarația uluitoare a șoferului care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni: „N-am frânat pentru că am vrut să o evit”



Iulian Chetrariu, tânărul de 26 de ani care miercuri a lovit cu mașina o femeie și copilul ei aflat în cărucior, pe trecerea de pietoni de la Tribunalul Suceava, a afirmat că nu a frânat pentru că ar fi intenționat să evite impactul prin partea dreaptă.

„Am văzut-o prea târziu. Ea a ieșit dintre mașini. N-am frânat pentru că am vrut să o evit. Am avut intenția să o evit și ea a sărit cu căruciorul în fața mea. Pentru că erau două benzi libere am vrut să o evit pe partea dreaptă”.

Iulian Chetrariu circula dinspre Areni spre Centru, pe banda a doua a străzii Ștefan cel Mare. Pe trecerea de pietoni din dreptul Tribunalul Suceava, cea dinspre Policlinică, se angajase în traversarea străzii, o femeie care împingea un căruț cu un copil de un an și jumătate. Femeia traversase deja cele două benzi de pe sensul spre Areni și a fost lovită când a intrat pe banda a doua de pe sensul spre Centru.

Femeia a murit la spital, iar copilul se află în comă. Victima era ofițerul Irina Cristina Airinei, fost purtător de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

„Îmi pare rău. Foarte rău îmi pare”, a spus Iulian Chetrariu.

Tânărul a recunoscut că depășise restricția de viteză de 40 km/h de pe acel sector de drum.

„Aveam și un pic de viteză. Aveam 70, poate. Asta e, aveam viteză, mă grăbeam undeva”, a recunoscut șoferul.

Accidentul a fost suprins de o cameră de supraveghere. În imagini se poate observa că femeia a început să fugă când a văzut mașina care venea cu viteză, dar a fost lovită în plin. În urma impactului femeia a fost aruncată pe trotuar, la o distanță de aproape 50 de metri de trecerea de pietoni. Trecătorii s-au repezit să o ajute, dar femeia era inconștientă. Ea a fost preluată de salvatori, dar manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.



Pe același subiect:


Mai nouă Mai veche