Buletin de presă, 20 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 19.08.2020, în timp ce un localnic de 59 de ani conducea un atelaj hipo pe raza comunei Capu Câmpului, un bărbat de 30 de ani din localitate, pasager, a sărit din atelajul hipo, căzând pe partea carosabilă.
În urma impactului bărbatul de 30 de ani a fost rănit uşor fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Căruțașul de 59 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.08.2020, în timp ce conducea tractorul pe DJ209C în localitatea Vornicenii Mici, un bărbat de 57 de ani din comuna Moara a pierdut controlul asupra vehiculului și s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului.
Din impact bărbatul de 57 de ani a fost rănit, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 57 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.08.2020, ora 20.00, în timp ce conducea motocrosul pe DJ 175 pe raza comunei Moldova Suliţa, la ieșirea dintr-o curbă ușoară la stânga un localnic de 19 ani a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al unui teren.
Din accident, a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motocrosul nu figurează ca fiind înregistrat sau înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 19.08.2020, orele 07:30, Secția 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe D.J. 174 pe raza comunei Șaru Dornei a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul implicat în evenimentul rutier cât şi conducătorul auto, un bărbat de 21 de ani din comuna Panaci, care a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 174 în comuna Șaru Dornei a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un gard și apoi cu un copac.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier, având asupra sa şi o ordonanță de prelungire a dreptului de a conduce cu 30 de zile din data de 12.08.2020, dar cu care nu s-a prezentat la Serviciul Rutier Suceava pentru operare în baza de date, drept pentru care cu ocazia interogării, figurează cu permis reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche