Demiterea primarilor traseiști din Ostra, Stulpicani, Frasin, Frumosu, Stroiesti, Moara, Ulma și Păltinoasa, cerută oficial de PSD„Ca urmare a deciziilor unor primari PSD de a candida din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie, am decis să nu mai tolerăm astfel de atitudini și să luăm măsurile legale cu privire la felul în care aceștia au înțeles să facă politică. Considerăm că respectarea legii este cea mai potrivită abordare în politica românească și cea mai eficientă carte de vizită pentru un partid și candidații lui.

Astfel, în cursul zilei de luni, am înaintat către secretarii unităților administrative Ostra, Stulpicani, Frasin, Frumosu, Stroiesti, Moara, Ulma și Păltinoasă o adresă în care arătăm că, dacă primarii respectivelor comune au ales să candideze din partea altei formațiuni politice, în conformitate cu articolul 160 alin. (1) lit. (h) din Codul Administrativ coroborat cu prevederile art. 8 alin (2) din legea 14/2003 privind partidele politice, acest fapt duce la încetarea de drept al mandatului de primar. Drept urmare, am solicitat secretarilor primăriilor anterior menționate să aplice de urgență art. 160 alin. (7) și (8) din Codul Administrativ și să transmită Prefectului Județului Suceava, în termen de 10 zile de la data intervenirii situației de încetare de drept a mandatului primarului, referatul și actele din care rezultă motivul legal pentru care respectivul mandat a încetat.

De asemenea, în adresa noastră am arătat că în accepțiunea articolului 160 alin. (2) din Codul Administrativ, data încetării de drept al mandatului de primar în cazul demisiei din calitatea de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, este reprezentată de data semnării adeziunii pentru un alt partid politic.

În consecință, legat de aspectele anterior prezentate, le-am solicitat secretarilor unităților administrative menționate mai sus să respecte termenele legale stabilite prin lege, în caz contrar fiind nevoiți să sesizăm instituțiile abilitate.

Menționăm că demersul nostru vine în contextul în care PNL-ul a dus o campanie acerbă de racolare a primarilor PSD din județul Suceava, reușind să atragă de partea lor foști colegi care deși au primit sprijin din partea guvernului PSD, cat timp partidul nostru a fost la guvernare, au preferat să trădeze apărându-și scaunul sau interesele proprii indiferent de circumstanțe.”

Departamentul de presă al PSD Suceava
Mai nouă Mai veche