Buletin de presă, 5 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.10.2020, orele 18.15, în timp ce conducea mopedul pe D.J. 178 în zona localității Bălăceana, un localnic de 21 de ani a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu podețul din faţa unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu deţine permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.10.2020, la ora 21:25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, în apropierea intersecției cu strada Aron Pumnul, un localnic de 20 de ani s-a angajat în efectuarea unei depăşiri, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 21 de ani, care efectua manevra de viraj la stânga pentru a intra pe strada Aron Pumnul, ambele autoturisme părăsind partea carosabilă, oprindu-se în gardul unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 20 de ani, care a fost tranmsportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.10.2020, ora 00.50, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DN29A, pe raza comunei Zvoriștea, un localnic de 26 de ani a pierdut controlul asuprea direcţiei de mers şi a căzut pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a primit îngrijiri medicale la faţa locului fără a necesita transportarea acestuia la spital.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penal la regimul rutier

La 04.10.2020, ora 01:47, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Slatina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 27 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.10.2020, în jurul orei 00.40, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe D.J. 176 în localitatea Moldovița autoutilitara condusă de un bărbat de 58 de ani din comuna Dorneşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 58 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.10.2020, ora 17:32, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin intermediul „S.N.U.A.U. 112” cu privire la faptul că, în comuna Putna a avut loc un eveniment rutier, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Putna, un bărbat de 47 de ani din oraşul Vicovu de Sus, a efectuat un viraj pentru a pătrunde pe D.N. 2 H, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 47 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.10.2020, ora 21:14, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.J. 291A pe raza comunei Mușenița autoturismul condus de un localnic de 25 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


În ziua de 04.10.2020 orele 22.05, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Dolhasca a oprit pentru control pe DJ208 A, autoturismul condus de un bărbat de 26 ani din orașul Liteni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.10.2020, ora 23:40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.C.51 pe raza comunei Mușenița, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.10.2020, ora 21:55, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN2H în localitatea Putna, autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani din oraşul Vicovu de Sus.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche