Accident de muncă în curtea fabricii HS Timber Productions Rădăuți. Șoferul unui camion a căzut în cap în timp ce strângea o chingă de la încărcătură

Accident de muncă, miercuri, în curtea fabricii HS Timber Productions Rădăuți (fosta Holzindustrie Schweighofer), unde un șofer de camion a căzut în cap în timp ce strângea o chingă de la încărcătură.

Autoritățile au fost anunțat despre producerea accidentului de muncă miercuri, la ora 17.42. Din primele cercetări a rezultat că în jurul orei 10.20, Constantin S., de 61 de ani, a parcat autocamionul marca Volvo în incinta halei pentru a fi încărcat cu peleți.

În timp ce se afla pe platforma semiremorcii, încercând să asigure un palet cu peleți, a încercat cu o chingă să asigure acel pelet, moment în care a călcat în gol, s-a dezechilibrat și a căzut în cap, de la înălțimea de 1,2 metri.

La fața locului s-a prezentat și un echipaj al Ambulanței care a acordat primul ajutor victimei, stabilind ca diagnostic „TCC parietal stânga, contuzie toracică, hipertensiune”. Bărbatul a refuzat să fie transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

După acordarea de îngrijiri medicale, bărbatul s-a întors la muncă.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

Conform legislației, reprezentanții Holzindustrie Schweighofer Timber Production Rădăuți vor sesiza ITM Suceava despre producerea evenimentului.
Mai nouă Mai veche