Buletin de presă, 14 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.11.2020, ora 04.50, un bărbat de 24 ani, din com. Marginea, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, în afara com. Horodnic de Sus, având direcția de deplasare dinspre com. Marginea către mun. Rădăuți, ajuns în dreptul zonei centurii ocolitoare a mun. Rădăuți, a pierdut controlul direcției de mers părăsind carosabilul în partea stângă, moment în care a lovit gardul unui imobil.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară două persoane, respectiv a conducătorului auto și a pasagerului dreapta față, o femeie de 53 ani, din comuna Marginea, care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 13.11.2020, ora 17.30, un tânăr de 20 ani, din orașul Milișăuți, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 pe raza localității Grănicești, din direcția Suceava - Siret, în momentul când a ajuns într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
Ca urmare a accidentului rutier, conducătorul a decedat pe loc.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.


Dosar penal pentru ,,tăiere ilegală de arbori” dar și sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea Legii 55/2020

La 13.11.2020, ora 01.08, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către pădurarul în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, cu privire la săvârșirea unui furt de arbori din pădurea de pe raza loc. Călinești.
Având în vedere aspectele sesizate, echipajul de siguranță publică de la nivelul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți s-a deplasat imediat la fața locului stabilind că pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți a fost anunțat de către o persoană despre faptul că în pădurea de pe raza cantonului silvic pe care acesta îl deține, se aud zgomote produse de o drujbă.
Polițiștii s-au deplasat împreună cu pădurarul la fața locului, unde s-a constatat că autori necunoscuți au tăiat un arbore specia fag, secționat în 5 piese, materialul lemnos rezultat fiind găsit la fața locului.
După efectuarea cercetării la fața locului și măsurării dimensiunilor la cioată, cantitatea materialului lemnos tăiat va fi recalculată și se va stabili și valoarea prejudiciului de către un inginer din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.
În urma activităților efectuate de către polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în jurul orei 01.30, a fost identificat autorul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori” în persoana unui tânăr de 22 ani, din loc. Călinești, com. Șerbăuți, acesta deplasându-se pe raza loc. Șerbăuți, împreună cu alți doi bărbați, din aceeași localitate.
În urma acestui fapt, cei trei au fost sancționați contravențional conform Legii 55/2020.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șerbăuți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”.


7 infracțiuni de contrabandă constatate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au acţionat în perioada 04-13.11.2020, în județul Suceava pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile.
Activitatea menţionată s-a desfăşurat pe raza jud. Suceava, fiind verificate 23 de unități economice.
Au fost constatate 7 infracțiuni (contrabandă prev. de art.270, alin. 3 din Lg 86/2006 R) și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale din care 4 la O.U.G. 28/1999 republicată, în valoare de 6.000 lei și 2 la Legea 55/2020.
De asemenea, au fost ridicate cca. 6000 bucăți țigarete în valoare de 4.200 lei.
Mai nouă Mai veche