Buletin de presă, 27 decembrie 2020 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 26.12.2020, ora 08.21, lucrătorii SPR 13 Bălcăuți, au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 de către o femeie de 40 ani, din comuna Grămești, despre faptul că, în timp ce se afla în grajdul gospodăriei, soțul său de 45 ani, localnic, a lovit-o și a amenințat-o cu acte de violență.
La data de 26.12.2020, în jurul orei 0700, persoana vătămată se afla în grajdul gospodăriei sale unde desfășura activitățile zilnice la animale, moment în care a intrat soțul său. Pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, între cei doi soți a izbucnit un scandal spontan, după care bărbatul a lovit-o de mai multe ori iar apoi a amenințat-o cu acte de violență pe soția sa.
Ulterior, persoana vătămată s-a deplasat în locuință, iar după o perioadă de timp de pe telefonul mobil, la ora 08.21 a apelat SNUAU 112, sesizând cele întâmplate.
Femeia a fost audiată, ocazie cu care a declarat că formulează plângere penală împotriva soțului său, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
Totodată în cauză a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazia cu care s-a constatat că, există risc iminent, fapt pentru care în temeiul art. 223 din Legea nr. 217/2003 republicată, s-a emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, față de agresor.
S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 26.12.2020, orele 20:20, un bărbat de 29 ani, din mun. Botoșani, a condus autoturismul VW Passat pe strada Calea Unirii din mun. Suceava, dinspre Burdujeni spre Centru, pe banda de lângă axul drumului, iar la o trecere pentru pietoni semaforizată, nu a respectat semnalul de culoare roșie al semaforului electric, astfel că a surprins-o și accidentat-o pe o minoră de 14 ani, localnică, care era angajată în traversarea străzii pe marcajul pietonal, la culoarea verde a semaforului adresat pietonilor.
Minora a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Judeţean de Urgență Suceava pentru acordarea asistenței medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.


La 26.12.2020, ora 20.39, un tânăr de 25 ani, din com. Fîntînele, a condus autoturismul pe strada Calea Sucevei din orașul Liteni, având direcţia de deplasare dinspre centrul orașului Liteni – spre mun. Suceava și a surprins și accidentat pe doi bărbați de 24 și 25 de ani, localnici.
După accident, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier fără încuviințarea poliției. Ulterior s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul mamei sale în comuna Vorona, județul Botoșani, unde a parcat mașina în curtea acesteia, după care a sunat la 112 și a anunțat faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu victime și a părăsit locul accidentului.
Ulterior a fost identificat de echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, după care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Victimele au fost preluate și transportate cu ambulanța la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale. Persoanele vătămate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde, cu acordul său i s-au recoltat 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.12.2020, ora 00.03, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, pe strada Calea Burdujeni, la intersecția cu strada Calea Unirii, a observat un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, a pătruns cu partea dreaptă a autoturismului pe trotuarul aflat pe partea dreaptă a părții carosabile, după care s-a oprit cu partea stângă față în scuar-ul amplasat la ieșirea din sensul giratoriu către com. Adâncata.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 59 ani, din mun. Suceava. Întrucât acesta emana halena alcoolică, polițiștii au solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Biroului Rutier în vederea testării acestuia cu aparatul etilotest. La sediul Poliției Mun. Suceava, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest,rezultând o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul a fost condus la UPU Suceava unde s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.


La 26.12.2020, în jurul orei 1301, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung Moldovenesc au depistat pe DJ175 de pe raza com. Pojorâta, autoturismul condus de un tânăr de 25 ani, din com. Moldova Sulița, cu viteza de 87 km/h, fiind oprit în vederea luării măsurilor legale.
Cu ocazia verificării documentelor în bazele de date specifice, respectiv a permisului de conducere prezentat pentru control, emis de autoritățile italiene, s-a constatat că acesta figurează cu mențiunea „anulat”.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 26.12.2020, ora 17.00, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza de competenţă a oprit pe DC sat Giurgești, com. Vulturești, autoturismul condus de un tânăr de 21 ani, localnic, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 26.12.2020, ora 21.50, patrula din cadrul SPR 8 Adâncata în timp ce efectua activități pe linie de poliție rutieră, conform planului de acțiune aflat la nivelul SPR 8 Adâncata, a oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ208B, de pe raza satului Berești, comuna Hănțești, condus de un bărbat de 31 ani, din com. Hănțești.
S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


La 26.12.2020, în jurul orelor 17.17, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Suceava a fost sesizat de către ofițerul de serviciu din cadrul Poliției mun. Suceava, despre faptul că o patrulă din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Ordine Publică a observat pe bld. 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava, un autoturism ce staționa pe partea carosabilă.
La fața locului a fost găsit autoturismul ce era staționat pe bld. 1 Decembrie 1918, pe banda II de circulație și o persoană de sex masculin care se afla la volanul autoturismul, fiind singură în autoturism.
Întrucât conducătorul auto identificat ca fiind un bărbat de 46 ani, localnic, se afla într-o vădită stare de ebrietate, în prezența martorului ocular a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare conducătorului auto i s-a comunicat faptul că urmează a fi condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta, în prezența martorului a refuzat, declarând că nu dorește prelevarea de mostre biologice de sânge
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ulterior urmând ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată în infracțiunea de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


La 26.12.2020, orele 22.43, lucrătorii SPR 12 Preutești, au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza comunei Bunești, pe DN 2, a avut loc un accident rutier, iar șoferul pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
La faţa locului a fost identificat un autoturism ce se afla în afara părții carosabile, fiind avariat.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 35 ani, din Municipiul Suceava și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.
În urma incidentului rutier nu au rezultat victime, producându-se doar pagube materiale.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche