USR PLUS Suceava condamnă cu fermitate agresarea activistului de mediu Daniel Bodnar

Alianța USR Plus Suceava a transmis un comunicat de presă prin care condamnă cu fermitate agresarea activistului de mediul Daniel Bodnar. Formațiunea politică își exprimă totodată îngrijorarea cu privire la lipsa de reacție a autorităților.

USR Plus Suceava a solicitat ministrului Marcel Vela informații cu privire la modul în care au fost respectate regulile de intervenție după sesizarea făcută de Daniel Bodnar cu privire la suspiciunile privind legalitatea unor transporturi de bușteni la un gater din Mălini. 

Comunicatul de presă transmis de USR Plus Suceava:

„Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost agresat aseară, 09 decembrie 2020, pe când aștepta în mașina proprie intervenția forțelor de ordine pentru rezolvarea unei sesizări cu privire la un presupus transport ilegal de lemn. Nu este primul incident de acest gen, ceea ce arată escaladarea îngrijorătoare a violenței în privința acțiunilor activiștilor de mediu implicați în depistarea activităților de tăieri ilegale și de transport ilegal de lemn.

USR PLUS își manifestă îngrijorarea față de lipsa de reacție a autorităților și de intervenția lor tardivă, într-un județ cunoscut pentru problemele de tăieri ilegale și de transport ilegal de masă lemnoasă.

Solicităm ministrului de interne, domnului Marcel Vela, să ne informeze despre modul în care au fost respectate aseară regulile de intervenție la sesizarea activistului de mediu Daniel Bodnar.

Absența până acum a unor reacții din partea ministerului de interne față de cazurile repetate de agresiune asupra activiștilor de mediu ne arată lipsa de preocupare reală a autorităților față de fenomenul tăierilor ilegale.

Protejarea pădurilor și a oamenilor corecți din sectorul forestier și cooperarea cu societatea civilă în combaterea tăierilor ilegale de arbori este o prioritate a programului de guvernare USR PLUS.

Susținem implicarea activiștilor de mediu în descoperirea activităților ilegale și inițierea unui dialog structurat pentru o informare corectă a acestora.

Dorim operaționalizarea DNA-ului pădurilor, ca parchet dedicat infracțiunilor de mediu, pentru a stopa fenomenul criminalității forestiere.

Agresarea activiștilor de mediu este inadmisibilă într-un stat de drept.”


Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche