Ce au căutat procurorii DNA la Vatra Moldoviței: 300 mc de lemn tăiat ilegal, cadou pentru fostul ministru Costel Alexe de la primarul Virgil Saghin și secretarul de stat Gelu Puiu

Percheziția procurorilor DNA la Primăria comunei Vatra Moldoviței nu ar fi vizat doar angajările suspecte făcute de instituție în ultimele luni, celebre fiind cazurile chelneriței detașată la Apele Române și a fostului consilier județean PNL Tudorel Constantin Titianu deteșat la conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava. 

Din informațiile publicate de presa centrală, se pare că procurorii Serviciului Teritorial Iași al Direcției Naționale Anticorupție anchetează o „afacere” pusă la cale de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, secretarul de stat Gelu Puiu și primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin. 

Fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași, ar fi primit anul trecut 300 de metri cubi de cherestea de cea mai bună calitate, cu titlu gratuit.

„Afacerea” s-a derulat în vara anului 2020 prin intermediul secretarului de stat PNL Gelu Puiu, care i-ar fi comandat primarului PNL din comuna Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, cantitatea de cherestea în cauză, scriu jurnaliștii de la Puterea.

Primarul Virgil Saghin i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC Trans Luky SRL, Vasile Luchian, să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel Alexe.

Lemnul transportat la conacul de la Iași al lui Costel Alexe provine din cantoanele silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă aceleași surse. După ce a fost transportat la sediul firmei din Frasin pentru a fi debitat, lemnul transformat în cherestea și-a încheiat călătoria pe domeniul ministrului mediului, alături de cele 22 de tone de tablă, primite gratuit de la un combinat siderurgic și pentru care Costel Alexe este acum anchetat de DNA.

În plus, se pare că secretarul de stat Gelu Puiu i-ar fi asigurat ministrului Costel Alexe și plantarea cu puieți de salcâm a unei suprafețe de teren din domeniul din localitatea Sculeni, comuna Victoria, județul Iași. Puieții ar fi fost plantați de persoane aduse din localitatea Paltinu, județul Suceava, de șeful de distric Teodor Florea. 

De aranjamentele dintre liberalii Alexe, Puiu și Saghin nu ar fi străin nici șeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur. 

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche