Chelnerița angajată la Apele Române prin transfer de la Primăria Vatra Moldoviței și-a depus demisia. Inginerul Gabi Musteață, care s-a opus angajărilor politice, a fost concediat prin desființarea postului

Simona Iancu, fosta chelneriță care a fost angajată inginer la Apele Române, și-a depus demisia din funcție ca urmare a unei anchete publicată de Recorder care a arătat că tânăra nu cunoștințele și competențele necesare pentru o astfel de funcție.

Tânăra și-a depus demisia inclusiv din funcția de administrator public al comunei Vatra Moldoviței, acolo unde a fost angajată prin dispoziție a primarului Virgil Saghin. 

Pe de altă parte, Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice în instituție a fost concediat prin desființarea postului. 

„Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa. În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență”, arată jurnaliștii de la Recorder

„Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, mai arată sursa citată. 

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche