Reacția Arhiepiscopei Sucevei după moartea bebelușului scufundat la botez: „Dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, este pentru că Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale”

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cercetează circumstanțele în care s-a produs decesul unui bebeluș după ce a fost scufundat în cristelniță, la Biseria „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al instituției.

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021.  Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. 

În comunicatul de presă, Arhipiescopia Sucevei și Rădăuților arată că decesul bebelușului trebuie privit ca voința divinității. 

„În tratatul său „Despre copiii care mor timpuriu”, Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, care se îngrijeşte de existenţa acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Iar dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preştiinţa Sa, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, ştiut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră. Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc”, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei. 

Pe de altă parte, circumstanțele în care s-a produs tragedia sunt cercetate de Arhiepiscopie: 
„Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare”. 

Un bebeluș de șase săptămâni a murit, luni dimineață, după ce duminică a intrat în stop cardiorespirator după ce a fost scufundat în cristelniță, la botez, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava. 

Mai multe informații: 

3 comentarii:

  1. Daca îngăduie Dumnezeu prostia, este numai pentru a permite traiul pe picior mare al hoților și impostorilor. Am zis, na!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alo, acesti oameni sunt in regula? Adica nu au probleme cu capul, sigur? Intreb doar. Mai lasati-ne cu obiceiuri de 2000 de ani si cu tot felul de lucruri fara sens. Lumea s-a schimbat mult...

    RăspundețiȘtergere
  3. Futu-va-n gura de habodnici! Nu intelegeti de ce Dzeul mortilor vostri a ingaduit aceasta tragedie? Pe bune?! Bai, labari fara creier! Voi, cu credinta voastra de cacat si cu obiceiurile voastre din evul mediu ati omorat un copil nevinovat!!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.