Amendă de 1.160 de lei pentru șoferița care a transportat patru copii agățați de mașină. Părinții copiilor, audiați și avertizați de polițiști

IPJ Suceava s-a autosesizat după ce StiriSuceava.net a publicat mai multe imagini care suprins momentul în care patru copii sunt transportați agățați de o mașină, în exterior, pe drumul de la școală către casă, în satul Buda din comuna Zvorîștea.

Polițiștii au făcut verificări de urgență și au stabilit că mașina a fost condusă de o tânără de 20 de ani, din localitate.

Tânăra a fost sancționată cu amendă de 1.160 de lei. Totodată, părinții copiilor au fost audiați și au fost avertizați de polițiști cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament.

„În urma apariției în spațiul public a unor fotografii care prezentau un autoturism care transporta pe barele metalice situate pe părțile laterale ale caroseriei patru minori, politistii s-au autosesizat si au efectuat verificari in regim de urgență stabilind ca masina a fost condusa pe raza comunei Zvoriștea de către o femeie de 20 de ani, din localitate.
Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală si pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare pozitionandu-se alti patru minori.
Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, ulterior oprind vehiculul si solicitându-le celor patru minori să coboare.
A fost audiată femeia care a condus masina, dar si părinții minorilor implicați.
Părinții copiilor au fost avertizați si instruiti cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament.
Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare de 1160 lei pentru încălcarea legislatiei rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei, potrivit art. 148 din OUG 195/2002 republicata. Totodată se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmand a fi atrasa răspunderea contravențională sau penala in functie de rezultatele cercetărilor”, a transmis IPJ Suceava.

Mai multe informații:

Niciun comentariu

Un produs Blogger.