VIDEO Mafia Lemnului contraatacă! Sorin Tofan este hărțuit cu plângeri de șeful Direcției Silvice Suceava

Unul dintre cei mai activi luptători împotriva Mafiei Lemnului din județul Suceava, Sorin Tofan, este hărțuit cu plângeri la poliție de șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. Sorin Tofan a fost deja audiat, luni, de polițiști, și a fost chemat miercuri pentru noi audieri.

Plângerile au fost formulate de șeful Direcției Silvice Suceava după ce luni, 1 februarie, Sorin Tofan s-a deplasat la sediul Direcției Silvice Suceava pentru a reclama modul în care au fost măsurat un transport de bușteni la Ocolul Silvic Mălini. Sorin Tofan s-a întâlnit cu directorul Sorin Ciobanu în fața instituției, iar acesta i-a spus că îl așteaptă în birou, dar ulterior a refuzat să îl mai primească și a chemat poliția. Vizita la Direcția Silvică a fost transmisă de Sorin Tofan live pe Facebook.

Sorin Tofan a depus a doua zi și o petiție scrisă la Direcția Silvică Suceava cu privire la evenimentele de la Mălini.

Deși a trecut deja o lună de la depunerea petiției, Direcția Silvică Suceava nu a găsit timp ca să îi comunice un răspuns lui Sorin Tofan. 

În schimb, șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a avut suficient timp să-i facă mai multe plângeri lui Sorin Tofan pentru că nu ar fi părăsit sediile Ocolului Silvic Mălini și Direcției Silvice Suceava, asta în condițiile în care la Ocolul Silvic Mălini i s-a permis să asiste la măsurarea transportului, iar curtea Direcției Silvice Suceava a părăsit-o după ce directorul Sorin Ciobanu a chemat poliția.

Sorin Tofan a fost deja audiat luni de polițiști, iar mâine a fost chemat din nou pentru alte audieri. 


Totul a pornit după ce sâmbătă, 30 ianuarie, Sorin Tofan a identificat un camion supraîncărcat cu bușteni și cu grave deficențe tehnice. 

La sesizarea activistului de mediu, inspectorii ISCTR au aplicat o amenda de 4.000 lei pentru refuzul șoferului de a se deplasa la cântar, iar polițiștii au aplicat o amenda de 10.000 lei la Legea 171/2010 pentru nereguli în completarea avizelor, o amendă de 1.305 lei pentru ITP expirat la autovehicul, o amendă de 1305 lei pentru ITP expirat la remorcă și o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa RCA la remorcă. Suplimentar, polițiștii au reținut plăcuțele si certificatele de înmatriculare de la autoutilitară si de la remorcă.

Totodată, inginerul de la Ocolul Silvic Mălini care a măsurat cantitatea de bușteni din transport a stabilit că a existat o depășire de 3,26 de metri cubi față de aviz, calcul contestat vehement de Sorin Tofan.

Nervos că transportul care trebuia să ajungă la o firmă din Mălini a fost oprit la sesizarea lui Sorin Tofan, inginerul silvic care a efectuat măsurătoarea l-a trimis la căpșuni 

i-a jignit pe românii care locuiesc în diaspora, și l-a trimis 

Mai nouă Mai veche