VIDEO Momentul în care un activist de mediu este atacat cu toporul. Agresorul a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore

Momentul în care activistul de mediul Dănuț Ghinghiloschi a fost atacat cu toporul de patronul unei firme de transport a fost filmat de tânăr. Agresorul a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore.

Incidentul s-a produs joi după-amiază, la câteva ore după atentatul la viață asupra lui Daniel Bodnar comis de fiul unui gaterist din Gura Putnei.

Dănuț Ghinghiloschi, un tânăr din Solca, județul Suceava, a întâlnit pe drum un camion încărcat cu lemne și pentru că avea suspiciuni asupra legalității transportului a rulat în spatele autovehicului.

În momentul în care camionul a ajuns la sediul societății SC Holz Transport SRL Marginea, Dănuț Ghinghiloschi a fost atacat cu toporul de Liviu Olăreanu, de 29 de ani, din comuna Marginea, administratorul societății SC Oliver Truck SRL Marginea.
 



Momentul a fost filmat de tânărul activist de mediu. În imagini se poate observa că agresorul vine spre mașină înarmat cu un topor și îl înjură: „Ce filmezi mă m***, mă?”.
Liviu Olăreanu lovește apoi cu toporul în geamul portierei stânga față. Tânărul șofer accelerează pentru a se îndepărta, dar agresorul lovește în geamul portierei dreapta spate, iar toporul pătrunde prin geamul spart și cade pe bancheta din spate.
 


Duminică, polițiștii au desfășurat activități de cercetare penală și au administrat probatoriu, dispunând față de Liviu Olăreanu măsura reținerii pentru 24 de ore.

Autorul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând ca în cursul zilei de mâine sa fie prezentat parchetului și instanței competente pentru dispunerea măsurilor procesuale.


Mai multe informații: 

1 Comentarii

  1. ala pare a fi ciocan de marcat, nu topor. Padurarul foloseste ciocanul de marcat ca sa marcheze copacii care pot fi taiati si parca nu poate fi instrainat. Ce cauta un astfel de ciocan in mana unui "afacerist cu lemne"? Tin minte ca era penal pierderea sau sa instrainarea ciocanului ala care e tinut sub cheie si se poate lua doar dupa o serie de proceduri.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche