Flutur nu a mai reușit să își salveze protejatul. Șantajistul Gelu Puiu, obligat să demisioneze din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului

Secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Gelu Puiu, a fost obligat să demisioneze, marți, după ce jurnaliștii Recorder au publicat o înregistrare în care politicianul povestește cum a șantajat 20 de șefi de direcții silvice din țară să renunțe la funcții pentru a fi înlocuiți cu alte persoane agreate de PNL.

Din înregistrări rezultă că Gelu Puiu îi amenința cu controale pe șefii de direcții silvice pe care voia să îi înlocuiască cu reprezentanți PNL, dar și că impunea instituțiilor din subordine ce oameni să fie angajați în diverse funcții de conducere sau de execuție. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Protejat și propulsat în politică de Gheorghe Flutur, Gelu Puiu a fost până acum implicat în numeroase scandaluri. Dacă până acum l-a salvat de fiecare dată, Gheorghe Flutur nu a mai avut acum ce să facă pentru a-și apăra protejatul în contexul crizei politice din coaliția de guvernare, astfel încât nu a putut decât să fie de acord ca Gelu Puiu să demisioneze.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că a primit și acceptat demisia lui Gelu Puiu.

Inginer silvic de profesie, Gelu Puiu se va întoarce pe funcția de șef al Ocolului Silvic Vama.

Gelu Puiu a dezvoltat o relație apropiată cu fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași. De alfel, numele lui Gelu Puiu apare și în investigațiile procurorilor cu privire la Costel Alexe.

Gelu Puiu este suspectat de procurori că i-ar fi furnizat fostului ministru Costel Alexe 300 de metri cubi de cherestea din lemn tăiat ilegal din cantoanele Dragoșa și Crăci, prin intermediul primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, și a firmei Trans Lucky SRL.

1 Comentarii

  1. Cum adică se întoarce ca sef de ocol silvic? In ce lume traim? Asta a furat și a livrat lemn din pădurile noastre apropiaților si acum îl puneți lup paznic la oi? Ori nu a recuperat cat a investit ca sa ajungă în asa funcție mare la Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche