VIDEO Mihail Valentin Nistor și Mihai Oblesniuc, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru contrabandă în formă agravantă

Magistrații Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc au decis, marți după-amiază, arestarea preventivă a inculpaților Mihail Valentin Nistor și Mihai Oblesniuc, anchetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

Mandatele de arestare au fost emise la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Inculpații vor sta în arest până la 9 iunie 2021.

Cei doi au fost reținuți în arest în cursul zilei de luni, după ce 32.238 de pachete cu țigări au fost descoperit în timpul une percheziii domiciliare la o casă bătrânească din comuna Moldovița. Achetatorii au constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv Mihail Valentin Nistor și Mihai Oblesniuc, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări. Cei doi l-ar fi convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție, știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Țigările ar fi fost transportate și depozitate la locuința soților Maria și Gheorghe L., din comuna Moldovița, la data de 5 mai 2021. Cele 32.238 de pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, cu valoarea estimată de 400.000 lei, au fost confiscate. 

Suspecții Mihai Oblesniuc, de 28 ani, angajat al Ocolului Silvic Moldovița, și Mihail Valentin Nistor, de 26 de ani, ginerele lui Tiberiu Boșutar, ambii din comuna Moldovița, au fost reținuți în arest, iar marți au fost prezentați instanție cu propunere de arestare preventivă, judecătorii dispunnd emiterea mandatelor de arestare pe numele celor doi inculpați. 

Mai nouă Mai veche