Garda Forestieră anunță un control complex în pădurile adminstrate de Ocolul silvic Dealu Negru

Garda Forestieră Suceava a anunțat că va demara un control complex în toate suprafețele de fond forestier administrate de Ocolul silvic Dealu Neagru în județul Suceava. 

Anunțul Gărzii Forestiere Suceava vine după ce mai multe persoane, printre care angajați ai Ocolului silvic Dealu Negru, l-au agresat pe Tiberiu Boșutar și pe doi jurnaliști care filmau un documentar într-o pădure din Panaci. 

„Garda Forestieră Suceava informează faptul că începând cu data de 21.09.2021, va demara un control complex în toate suprafețele de fond forestier de pe raza județului Suceava, suprafețe pentru care sunt asigurate serviciile silvice de către ocolul silvic Dealu Negru, cu sediul în județul Bistrița. Controlul va viza aspecte privind amenajamentele silvice, legalitatea punerilor în valoare a masei lemnoase, respectarea modului de exploatare a masei lemnoase, integritatea fondului forestier, regenerarea suprafețelor și existența tăierilor ilegale de arbori.
Întrucât sediul Ocolului silvic Dealu Negru se află în județul Bistrița Năsăud, verificările vor fi făcute în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj.
La finalizarea verificărilor, rezultatele constatărilor vor fi făcute publice”
, a transmis Garda Forestieră Suceava. 

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche