Accident dubios la Câmpulung Moldovenesc. Un bărbat beat și-ar fi convins soția să declare că ea era la volanul mașinii cu care s-a izbit într-un camion, în apropiere de benzinăria OMV

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, la ora 20.13, autoritățile au fost sesizate prin 112 de Zoltan U. despre faptul că în timp ce se deplasa pe DN 17, la Sadova, în apropiere de stația peco OMV, un autoturism a intrat în autoutilitara ce o conducea, producându-i avarii și plecând de la locul faptei.

Polițiștii s-au deplasat pe DN17, la Sadova, unde pe partea stângă, având în vedere direcția de deplasare Pojorâta - Câmpulung Moldovenesc, au identificată o autoutilitară marca Scania care prezenta avarii la partea din față și semiremorca marca Schmitz CargoBull, precum și un autoturism marca Mercedes Benz orientat cu fața spre Câmpulung Moldovenesc, însă pe banda opusă direcției de deplasare, care prezenta de asemenea avarii la partea din față.

La fața locului a fost identificat apelantul, care a declarat verbal faptul că în timp ce se deplasa la volanul autoutilitarei pe DN 17 Sadova, din direcția Câmpulung Moldovenesc spre Pojorâta, la aproximativ 200 de metri de stația peco OMV din Sadova, a observat un autoturism care a pătruns pe contrasens și a avariat partea din față a autoutilitarei pe care o conducea. Acesta a mai relatat verbal faptul că în urma impactului, din autoturism au coborât două persoane, dintre care una de sex bărbătesc, care au început să fugă spre pensiunea din apropiere, motiv pentru care a apelat 112.

La volanul autoturismului, nu a fost identificată nicio persoană la momentul sosirii echipajului de poliție la fața locului.

La scurt timp, la fața locului, s-au prezentat două persoane: Radu G., din Ciocănești, și soția acestuia Mădălina G.. Cea din urmă a declarat verbal că ea este conducătorul autoturismului marca Mercedes Benz, se afla cu soțul său Giosan Radu în mașină, acesta fiind pasager pe scaunul din dreapta și nu au fost victime omenești. Referitor la cele întâmplate, cea în cauză a declarat verbal faptul că în timp ce conducea autoturismul Mercedes Benz, pe DN17 Sadova, din direcția Pojorâta spre Câmpulung Moldovenesc, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers, a derapat, intrând în coliziune frontală cu autoutilitara marca Scania.

După producerea accidentului, aceasta a declarat faptul că nu a suferit niciun fel de leziuni corporale, a ieșit singură atât ea cât și soțul său din autoturism și s-au deplasat spre locuința lor din Sadova, pedestru, întrucât s-au speriat.

Deoarece bărbatul prezenta leziuni minore în zona ochiului stâng, la fața locului a fost solicitată o ambulanță din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât existau suspiciuni cu privire la împrejurările în care a avut loc evenimentul și la persoana care a condus autoturismul care a provocat accidentul, a fost testat cu aparatul etilotest și Radu G. care a declarat verbal că a fost pasager în autoturism, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testului, bărbatului i s-a adus la cunoștință că se impune recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Cel în cauză a fost de acord cu acest lucru, sens în care și-a consemnat o declarație de consimțământ în care și-a exprimat acordul cu privire la recoltarea probelor de sânge.

Cu această ocazie, cel în cauză a fost condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedând la verificarea în baza de date, a reieșit faptul că Radu G. are mențiuni la rubrica permisului de conducere, respectiv dreptul de a conduce cu restricții, reținut.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 335 alin. 2 și art. 336 alin. 1 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche