VIDEO Rulotă de lux sustrasă din Slovenia, oprită în Vama Siret. Doi cetățeni sârbi au folosit acte false croate pentru a scoate autovehiculul din spațiul UE

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au identificat și indisponibilizat o autorulotă marca Fiat Ducato, an fabricație 2021, în valoare de 60.000 de euro, care figura în bazele de date ca fiind căutată de autorităţile din Slovenia.

Duminică, 3 septembrie 2021, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat la control, pe sensul de ieșire din România, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean sârb, în vârstă de 42 de ani, la volanul unei autorulote marca Fiat Ducato, an fabricație 2021, cu număr de înmatriculare specific Sloveniei. În autorulotă se mai afla în calitate de pasager, tot un cetățean sârb, în vârstă de 60 de ani.

Cei doi cetățeni sârbi au declarat polițiștilor de frontieră că se deplasează în Ucraina, în orașul Odessa, în scop turistic.

Cu ocazia formalităților de frontieră specifice, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu privire la procură, dar și în bazele de date, ocazie cu care au constatat că procura prezintă suspiciuni cu privire la autenticitate, iar autovehiculul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă, în aceeași zi, adică în 3 octombrie 2021, de autoritățile din Slovenia.

În urma verificărilor efectuate, dar și a cooperării internaționale cu autoritățile din Slovenia, s-a constatat că șoferul sârb a închiriat autorulota cu o carte de identitate croată falsă pentru a se plimba cu aceasta prin toată Europa, ulterior și-a făcut rost și de o procură falsă pentru a ieși din spațiul UE, document care a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră din PTF Siret.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, autorulota în valoare de 294.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se efectează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.