Un bărbat beat s-a răsturat cu tractorul într-un șanț, la Osoi

Marți, 2 noiembrie 2021, la ora 16:40, autoritățile au fos sesizate prin 112 despre faptul că pe drumul comunal din satul Osoi un tractor a intrat într-un șanț, iar șoferul este sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în jurul orei 16:00, Vasile F., din Osoi, comuna Vulturești, în timp ce conducea un tractor neînregistrat sau neînmatriculat pe drumul comunal din direcția satului Valea Glodului către satul Osoi, când a ajuns într-o intersecție pentru a vira pe alt drum comunal la stânga a pierdut controlul volanului și a intrat în șanțul din partea stângă.

Nu au rezultat victime omenești sau pagube materiale, numitul bărbatul fiind singur în tractor în momentul producerii accidentului. Tractoristul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării acestuia în baza de date s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin.1 din Cod Penal și „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prev. de art.334 alin.1 din Cod Penal.
Mai nouă Mai veche