Educatoarea acuzată că a violat trei fetițe rămâne în arest. Judecătorii i-au respins recursul

Educatoarea Maria Podolak va rămâne în arest până cel puțin îndta de 12 februarie 2022. Judecătorii Tribnalului Suceava au respins, miercuri, contestația formulată de educatoare la decizia prin care judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a emis pe numele femeii mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Maria Podolak, educatoare la grădinița din Bosanci, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care a fost inculpată pentru că ar fi agresat sexual trei fetițe înscrise la unitatea de învățământ.

La 6 decembrie 2021, Maria Podolak a sesizat autoritățile că autoturismul parcat în fața blocului i-a fost incendiat. Polițiștii au început ancheta și după câteva zile au reușit să îl identifice pe autor, un bărbat din comuna Bosanci, care a fost arestat preventiv la 17 decembrie 2021. 

Bărbatul, tatăl a două fete de trei și șapte ani, a declarat că a incendiat mașina ca răzbunare pentru acte de agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale. Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală asupra minorele au existat, fiind identificată și o a treia victimă, o altă fetiță de șapte ani, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate. Victimele le-au povestit anchetatorilor că femeia le-ar fi introdus degetul în vagin, variantă confirmată de expertizele medicale. 

Vineri, 14 ianuarie, anchetatorii au făcut două percheeziții în Suceava și Bosanci, iar în urma probatoriului administrat au reținut-o pe educatoare pentru 24 de ore. Ulterior, Maria Podolak a fost arestată pentru 30 de zile.

Aflat în arest din 17 decembrie, tatăl victimelor a fost trimis în judecată, la 6 ianuarie, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. La 11 ianuarie, judecătorul de cameră preliminară a admis contestația bărbatului și a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura controlului judicar.

Articole pe aceeași temă: 
Mai nouă Mai veche