Profesor arestat pentru agresiune sexuală față de o elevă minoră din Costâna

Profesorul de Biologie Dragomir Vicențiu Chiseliță de la școala din satul Costâna, comuna Todirești, județul Suceava, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală față de o elevă de 14 ani. 

Conform anchetatorilor, faptele s-ar fi produs la începutul acestei săptămâni. Cadrul didactic ar fi abordat o elevă în vârstă de 14 ani căreia i-ar fi făcut avansuri de natură sexuală. Profesorul ar fi avut un comportament indecent și provocator la adresa minorei. Eleva l-a înregistrat pe bărbat și apoi le-a povestit totul părinților. 

Miercuri, 12 ianuarie 2022, părinții elevii au sesizat poliția, iar în cauză au început cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, fapte prevăzute și pedepsite de art. 219, alin. 1 și alin. 2 lit. a și c din Codul Penal. 

Dragomir Vicențiu Chiseliță a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat magistraților Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins solicitarea inculpatului de a fi arestat la domiciliu și a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Dragomir Vicențiu Chiseliță pentru 30 de zile.

Articole similare:
Mai nouă Mai veche