Buletin de presă, 24 februarie 2022 - IPJ Suceava

Percheziții desfășurate de polițiști în cadrul unor dosare penale privind fapte de contrabandă și infracțiuni asociate

La data de 23.02.2022, orele 10:00, în cadrul dosarului penal privind săvârșirea infracțiunii de deținere și comercializare de mărfuri de contrabandă care nu aveau aplicate timbru fiscal legal, aflat în lucru la Postul de Poliție Berchișești, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție autorizate de Judecătoria Gura Humorului, la sediile a două unități economice din comuna Berchișești, jud. Suceava.
Cu ocazia activităților de percheziționare efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului și Poliției orașului Gura Humorului, au fost identificate și ridicate din locuri special amenajate cantitatea de 170 litri alcool și un număr de 4780 țigarete de diferite mărci, provenite din activități de contrabandă.
De asemenea, în paralel cu activitățile de percheziționare, la unitățile economice a fost desfășurată și o acțiune pe linia funcționării sălilor de jocuri de noroc, dispusă de către Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului, astfel că, lucrătorii de poliție economică din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”delapidare”, faptă prev. și ped. de art. 295, alin. 1, raportat la art. 308, alin. 1, din Codul Penal și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 lei, conform OUG 29/1999, fiind ridicate și sume de bani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 23.02.2022, în jurul orei 09:25, un bărbat, în timp ce conducea autoutilitara pe D.N 2E, pe raza localității Brăiești, com. Cornu Luncii, pe relația Cornu Luncii-Spătărești, a acroșat un alt vehicul și ulterior un stâlp de electricitate și autoturism parcat în afara părții carosabile.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șeferului și a pasagerului din autoturismul acroșat.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, recoltându-li-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de: „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin 2, 3 și 4 din Codul Penal.


La 23.02.2022, ora 17.11 lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 cu privire la faptul că pe strada Calea Bucovinei, pe raza orasului Vicovu de Sus, a avut loc un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporală a unui copil minor.
Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că la data de 23.02.2022, în jurul orei 17.05, o minoră în vârstă de 8 ani, s-a angajat brusc în traversarea perpendiculară a străzii, printr-un loc nepermis, fiind acroșată ușor de către autoturismul condus de o tânără de 20 ani din comuna Straja.
Conducătoarea auto a fost a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul Mun. Rădăuţi, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) din Codul penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La data de 23.02.2022, în jurul orei 21.38, Poliţia Mun. Câmpulung – Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Ciprian Porumbescu a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
S-a cosntatat că la data de 23.02.2022, în jurul orei 21.30, de 49 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ciprian Porumbescu, a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat regulamentar. În urma producerii accidentului au rezultat pagube materiale la ambele autoturisme. Totodată conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal .


La data de 23.02.2022, în jurul orelor 2340, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare pe raza localității Gropeni, comuna Bălcăuți, județul Suceava, au observat că pe drumul județean 209 D un autoturism se deplasează dinspre orașul Siret, spre localitatea Bălcăuți.
Cu această ocazie, la o distanță de circa 100 m de intersecția drumului comunal 35 cu DJ 209 D, pe direcția Bălcăuți-Siret, polițiștii au efectuat semnalele acustice și luminoase, în vederea opririi regulamentare a autoturismului, care însă și-a continuat deplasarea, neoprind la semnale.
În momentul în care conducătorul autoturismului a efectuat manevra stânga, pe DC 35, la o distanță de 5 metri de intersecție, a pierdut controlul asupra volanului, ocazie cu care a intrat în șanțul din partea dreaptă a drumului comunal, având în vedere direcția de mers spre localitatea Gropeni, comuna Bălcăuți, județul Suceava.
Ulterior, conducătorul autoturismului a părăsit autoturismul, alergând pe câmp. În urma somațiilor legale efectuate de către organele de poliție, conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat, fiind astfel identificat în persoana unui tânăr de 20 ani din Bălcăuți.
În urma verificării autoturismului a mai fost identificată o persoană, care era încuiată în autoturism, fiind ascunsă pe bancheta din spate a autovehiculului, dar care, la somațiile polițiștilor, a deschis portiera, fiind ulterior identificat în persoana unui bărbat de 23 ani.
Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că numitul Iaschiv Vladimir, nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere auto valabil pentru nici o categorie.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul, fiind de 0,37 mg/L alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Postului de Poliție Grămești.
Mai nouă Mai veche