Cernăuţiul ar putea adăposti 14 mii de persoane din alte regiuni ale Ucrainei, în cazul unei invazii rusești

În cazul invadării Ucrainei de către Rusia, oraşul Cernăuţi este pregătit să primească 14 mii de strămutați din alte oraşe şi sate, a declarat primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk, citat de Agenția BucPress.

„În cazul unei invazii militare, acest lucru este posibil. Am discutat despre această problemă cu primarii oraşelor de vest pentru a identifica numărul aproximativ al locurilor disponibile pentru strămutați. Am adunat informaţii din diferite şcoli, săli de sport şi biserici, pentru că pe lângă biserici activează mai multe fonduri de binefacere care ar putea oferi cazare pentru aceste persoane. De asemenea, am examinat o reţea de hoteluri şi tabere”, a spus Roman Kliciuk.

Oamenii, de asemenea pot fi cazaţi în căminele care se află pe balanţa primăriei. Este vorba de căminele Universităţii Naţionale de stat Cernăuţi şi cele ale Universităţii de Medicină.

Roman Kliciuk a mai spus că oraşul se pregăteşte pentru posibilia invazie din partea Rusiei. „În acest context a fost creat un grup de lucru care verifică fiecare adăpost. La următoarea sesiune vom examina chestiunea privind alocarea mijloacelor financiare pentru amenajarea acestor puncte. De asemenea, sunt inspectate toate subsolurile. S-au desfăşurat exerciţii de evacuare în școlile şi unitățile publice ale oraşului”, a menţionat primarul.
Mai nouă Mai veche