Idei ingenioase pentru a folosi piatra decorativă în grădină




În ultima perioadă, din ce în ce mai muți oameni și-au îndreptat atenția către achiziționarea unei case. Ideea de a avea propria locuință, înconjurată de o curte spațioasă și primitoare, a început să se concretizeze în rândul cât mai multor persoane.

Senzația plăcută oferită în fiecare dimineață de mirosul proaspăt al naturii reprezintă elementul esențial pentru care ar trebui să-ți amenajezi grădina într-un mod cât mai ingenios. Astfel că, poți amenaja o mică terasă unde să savurezi cafeaua, poți planta câțiva copaci și poți adăuga o pată de culoare, sădind cât mai multe flori. Elementele estetice sunt, de asemenea, foarte importante, așa că poți opta pentru combinația dintre lemn și piatra naturala exterior. Iată câteva idei ingenioase prin care grădina ta poate să-și schimbe imaginea cu ajutorul pietrei decorative.

Alei din piatră decorativă

Piatra decorativă poate arăta excelent dacă vrei să realizezi o alee care să facă legătura între casă și grădină, dar și între alte zone din curte. Avantajul acesteia este ca nu trebuie înlocuită foarte des, plus că arată foarte bine, spațiul căpătând o altă imagine. Mai mult decât atât, piatra devine un ajutor de nădejde în zonele cu precipitații frecvente, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

Decorează spațiile de relaxare
 


Piatra decorativă poate delimita, într-un mod ingenios, toate zonele de relaxare din curtea ta. O poți folosi pentru a înconjura marginea piscinei, pentru a evidenția zona destinată grătarului sau spațiul de joacă pentru copii. În această situație, piatra albă este cea mai apreciată de către specialiști. În plus, dacă vrei să oferi o notă rustică spațiului, poți folosi piatră naturală pentru amenajarea grătarului, cuptorului sau șemineului exterior.
 
Jardiniere înfrumusețate cu piatră decorativă

Cu siguranță florile oferă o pată de culoare oricărui spațiu. Fie că le alegi un loc în interior, ori în exterior, acestea reușesc de fiecare dată să ofere o imagine proaspătă și naturală. Folosite atât pentru decor, cât și pentru mirosul lor plăcut, plantele viu colorate pot fi completate de albul intens al pietrelor decorative. Jardinierele și ghivecele pot căpăta un alt aspect, iar grădina se poate transforma rapid în locul tău preferat.
 
Poate stopa apariția buruienilor

Pe lângă aspectul inedit, piatra decorativă poate fi folosită pentru a preveni răspândirea buruienilor. Gândește-te doar cât de obositor este să îngrijești toate spațiile din grădina. Cu siguranță nu este o activitate tocmai plăcută, drept urmare, piatra poate fi de folos și în această situație. La final tu te poți bucura de mai mult timp liber, dar și de o curte frumoasă.
 
Soluție ingenioasă pentru acoperirea zonelor cu probleme

Foarte multe persoane își doresc un gazon impecabil, însă pământul nu este de fiecare dată atât de prietenos. Există și situații în care anumite porțiuni din gazon nu arată așa cum și-ar dori. În acest sens, piatra decorativă poate deveni o soluție salvatoare. Chiar și tu poți transforma o anumită porțiune din gazon într-o zonă de relaxare, abordând o modalitate creativă de a o amenaja.

Specialiștii sunt de părere că piatra decorativă a devenit din ce în ce mai populară în rândul celor care doresc să găsească idei practice, dar si elegante, pentru a-și amenaja spațiile de relaxare. Astfel, putem concluziona că aceasta vine atât cu beneficii de oridin estetic, cât și practic.

Mai nouă Mai veche