Tot mai puţini ucraineni intră în România prin Vama Siret

Gradul de ocupare în taberele de cazare temporară a refugiaţilor ucraineni din judeţul Suceava era, vineri, de aproximativ 13%, fiind prezente în aceste facilităţi doar 264 persoane.

Potrivit Prefecturii Suceava, capacitatea totală din aceste tabere este de 1.977 de locuri, iar de la începutul conflictului armat din Ucraina şi până în prezent în aceste spaţii temporare de cazare au intrat 10.808 refugiaţi, iar 10.544 au plecat spre alte destinaţii.

În prezent, cea mai aglomerată este sala de sport din Dumbrăveni, unde sunt cazaţi 120 de refugiaţi, în timp ce în sala de sport de la Milişăuţi sunt doar trei.

În ceea ce priveşte traficul de refugiaţi în PTF Siret, acesta a scăzut sub 4.000 de persoane, comparativ cu raportarea precedentă.

Conform purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, în ultimele 24 de ore prin PTF Siret au intrat 3.810 cetăţeni ucraineni faţă de 4.264 cu o zi în urmă.

Prin PTF Siret, de la declanşarea conflictului armat în ţara vecină, au intrat în România 113.659 de cetăţeni ucraineni.
Mai nouă Mai veche