Gheorghe Flutur, citat de DNA Cluj în dosarul vicepreședintelui Cristi Crețu

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va fi audiat săptămâna viitoare de procurorii DNA Cluj în dosarul în care omul lui de încredere, Cristi Crețu, este anchetat pentru luare de mită și trafic de influență.

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, a fost prins în flagrant, la 4 aprilie, după ce ar fi pretins și primit o șpagă de 40.000 de euro de la proprietarul firmei Autotehnorom SRL Suceava, Vasile Rîpan, care a formulat un denunț la Serviciul Teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție. 

Arestat încă din prima zi, Cristi Crețu a demisionat după trei săptămâni din funcțiile de consilier județean și vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. 

La momentul flagrantului, Cristi Crețu era delegat să îndeplinească atribuțiile de președinte al CJ Suceava „în numele” lui Gheorghe Flutur. De altfel, speculații despre posibila implicare a șefului instituției în activitățile adjunctului au tot fost vehiculate în ultima vreme în spațiul public.

Citația prin care este convocat la audieri îi va fi înmânată mâine lui Gheorghe Flutur, scrie strictsecret.ro, care precizează că baronul PNL va trebui să se prezinte marți în fața procurorilor DNA Cluj.

După audieri vom afla probabil dacă Gheorghe Flutur este doar martor sau dacă va avea o altă calitate în dosar.

Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche