Criminalul de la bâlciul Iulius Mall Suceava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânărul care a înjunghiat mortal un angajat al bâlciului de la Iulius Mall Suceava, Ilie Daniel Ferar, a fost pus sub acuzare pentru omor și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

În urma cercetărilor, anchetatorii au constatat că vineri, în jurul orei 21:00, între două persoane de etnie rromă și personalul angajat care deservea un carusel din zona de distracție a izbucnit un conflict spontan.  Doi angajați, Constantin Vijai, de 37 ani, din satul Bogdănești, comuna Horlești, județul Iași, și Mădălin Blănaru din municipiul Huși, județul Vaslui, au intrat într-o altercație fizică cu un bărbat tot de etnie romă. La un moment dat, după ce și-au aplicat lovituri reciproc, bărbatul necunoscut a încercat să fugă, însă a fost urmărit de Constantin Vijai și Mădălin Blănaru. Încercând să scape bărbatul urmărit a scos un cuțit și a lovit la întâmplare, atingându-l în zona pieptului pe Constantin Vijai, iar lui Mădălin Blănaru i-a provocat o plagă superficială la nivelul brațului drept.

Ambele victime au fost transportate la UPU Suceava, în cazul Constantin Vijai fiind pronunțat ulterior decesul.

În urma cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii Poliției Municipiului Suceava și cei din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava l-au identificat pe autor, Ilie Daniel Ferar, de 26 de ani, din comuna Șcheia. 

Acesta a fost preluat în custodia polițiștilor și întrucât prezenta leziuni ca urmare a conflictului a fost transportat la UPU Suceava pentru acordare de îngrijiri de specialitate. 

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și duminică dimineață a fost prezentat Tribunalului Suceava care a ems mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Imaginile needitate pot fi vizionate pe canalul nostru de Telegram: https://t.me/StiriSuceavaNet/

Mai nouă Mai veche