Culpă comună stabilită de polițiști după accidentul de la Bădeuți

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, la ora 12:51, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 2H, în localitatea Bădeuți.

În urma cercetărilor, s-a constatat că, în jurul orelor 12:49, Natanael H., în vârstă de 22 de ani, din orașul Milișăuți, a consus autoturismul Audi, pe DN 2H, din direcția municipiului Rădăuți către Bădeuți. La un moment dat, tânărul s-a angajat în depășirea mai multor autovehicule care se deplasau în aceeași direcție de mers, dar a fost surprins de pătrunderea pe sensul său de mers a unui autoturism Dacia Logan care a schimbat direcția de mers spre stânga, neasigurându-se corespunzător, conducătoarea auto Viorica V. dorind să pătrundă pe o stradă lăturalnică. În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat pe acostamentul din partea stângă a sensului acestuia de mers.

În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule implicate și vătămarea corporală a numitei conducătoarei autoturismului Dacia Logan.

Conducătorul autoturismului Audi a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătoarea autoturismului Dacia Logan nu a putut fi testată cu aparatul etilometru din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține conducătorului autoturismului Audi care a efectuat manevra de depășire a altor autovehicule în mod neregulamentar precum și a conducătoarei autoturismului Dacia Logan care a schimbat direcția de mers fără a se asigura corespunzător.

A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche