Buletin de presă, 5 august 2023 - IPJ Suceava

Polițiștii continuă controalele în trafic și confiscările de material lemnos

La 04.08.2023, orele 14.40, în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia desfășurau activități în cadrul acțiunii pe linie silvică pe DN17, pe raza localității Trei Movile, au oprit pentru control o autoutilitară, care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului la volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 40 ani, din com. Bogata, care a prezentat avizul de însoțire al materialului lemnos pentru un volum total de 2,0844 mc și un număr de 34 de piese de material lemnos de esență fag.
În urma verificării documentelor polițiștii au avut suspiciuni cu privire asupra legalității transportului, motiv pentru care au solicitat sprijinul pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți pentru verificarea legalității transpotului.
În continuare s-a procedat la conducerea autoutilitarei la Cantonul Silvic Mihoveni, iar pădurarul a relizat inventarierea materialului lemnos, fiind identificate 95 de piese de lemn de esență fag, ce reprezentau un volum de 2,618 mc.
Având în vedere că în urma verificărilor efectuate polițiști a rezultat că existau neconcordanțe și între numărul de km trecuți în momentul eliberării avizului de însoțire de însoțire al materialului lemnos, confruntați cu km în momentul opririi, între numărul pieselor încarcate și cele trecute în aviz, între cantitatea încarcată și cantitatea trecută în aviz a rezultat faptul că transportul pentru care este emis avizul, nu este același cu transportul pe care îl efectua șoferul la momentul opririi.
În cauză s-a întocmit proces-verbal de constatare și sancționare a contravenției silvice, art,19, alin 2, lit a, pct 1 din LG 171/210, conducătorul auto fiind sancționat cu amendă în valore de 1.000 lei, iar cantitatea de 2,618 MC materialul lemnos a fost reținut în vederea confiscării.


La 04.08.2023, ora 13:25, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza com. Putna, polițiștii SPR 4 Gălănești au oprit pentru control pe drumul național 2E din com. Putna, o autoutilitară care transporta material lemnos respectiv lemn foc fag.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către o femeie de 41 ani, domiciliată în com. Vicovu de Jos și că nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic pentru inventarierea materialului lemnos. S-a stabilit faptul că femeia a transportat cu autoutilitare fără aviz de însoțire, cantitatea de 1,16 mc lemn foc fag în valoare de 273 lei.
Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La 04.08.2023, în jurul orei 06:35, un bărbat de 65 ani, din localitatea Vicovu de Jos, a condus autoturismul pe DC 51, pe raza localității Vicșani, având direcția de deplasare din localitatea Vicșani către localitatea Baineț, în partea dreaptă, ca pasager o femeie de 60 ani, tot din com. Vicovu de Jos.
În dreptul pasajului de cale ferată, șoferul a pătruns să traverseze cu autoturismul, moment în care a intrat în coliziune cu trenul.
În urma impactului a rezultat decesul femeii de 60 de ani.
Conducătorul auto Șorodoc Ioan a suferitși el leziuni, fiind preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Și conducătorul trenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”.


La 04.08.2023, ora 12.58, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din com. Vorona, jud. Botoșani, în timp ce se deplasa pe D.N. 29, localitatea Salcea, din direcția Plopeni către Dumbrăveni, cu autotutilitara a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din com. Pătrăuți.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative pentru ambii, iar în urma consimțământului acestora la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava le-au fost recoltate mostre biologice e sânge.
În urma evenimentului rutier, șoferul de 29 ani a suferit leziuni ușoare.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 04.08.2023, în jurul orei 14:05, un bărbat de 38 de ani, din orș. Darabani, jud. Botoșani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 17 pe raza sat Molid, com. Vama, având direcția de deplasare mun. Suceava spre mun. C-lung Moldovenesc, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din com. Vorona, jud. Botoșani.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 50 ani, care a fost preluat şi transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Mun. C-lung Moldovenesc, fără a rămâne internat.
Ulterior, după producerea evenimentului pe același sens de deplasare, un conducător auto de 22 de ani din sat/com. Sadova, a intrat și el în coliziune cu semiremorca ansamblului auto, provocânddoar pagube materiale.
Toți conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în toate cazurile, ulterior acestora li s-a recoltat câte o mostră biologică de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.


La 04.08.2023, în jurul orei 15.30, un bărbat de 22 de ani, din sat Rotunda, oraș Liteni, în timp ce conducea mopedul pe un drum comunal neclasificat din interiorul satului Rotunda, oraș Liteni, având ca pasager pe un tânăr de 19 ani din sat Rotunda, a pătruns pe drumul DC 6 și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 44 de ani din sat. Rotunda, oraș Liteni.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului și a pasagerului acestuia.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Liteni, iar rezultatul a fost 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, la Spitalul Municipal Fălticeni fiindu-i prelevate și două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a stabilit faptul că bărbatul de 22 ani, respectiv conducătorul mopedului, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Dosar penal la regimul rutier

La 04.08.2023, în jurul orelor 20:30, o femeie de 32 ani, din com. Adâncata, a condus autoturismul pe strada Păcii, din mun. Suceava, intrând în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 53 de ani din mun. Suceava.
Imediat după impact conducătorul auto de 53 de ani a plecat de la fața locului.
Conducătoarea auto de 32 ani a apelat serviciul de urgență 112 solicitând prezența unui echipaj medical, acuzând dureri în zona gâtului.
La fața locului s-a prezentat ulterior fiica șoferului de 53 ani, care a declarat că ea a condus autoturismul în momentul impactului, însă în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla în momentul impactului bărbatul de 53 ani.
Conducătoarea auto de 32 ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-a s-a prelevat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto de 53 ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,33 mg/l alcool pur în aer expirat, fiindu-i recoltate probe biologice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii şi „vătămare corporală din culpă” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche