Clienți aflați pe o terasă, loviți de o mașină scăpată de sub control, la Moldovița. Șoferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins și reținut în arest

La 29 octombrie 2023, la ora 16:02, Filaret Filipovici, de 27 de ani, din comuna Moldovița, a condus autoturismul Skoda pe DJ 176, pe raza localității Moldovița, iar la intersecția cu drumul comuna Demăcușa nu a adaptat viteza la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers pentru a pătrunde pe drumul secundar, moment în care a pătruns pe terasa localului SC Zdrob Srl, situat pe partea dreaptă a sensului de mers.

Pe terasa localului se aflau Gheorghe C., de 60 de ani, și Mircea D., de 72 de ani, ambii din comuna Moldovița, care au fost acroșați ușor și accidentați ca urmare a evenimentului rutier.

În urma evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat de polițiști la aproximativ un kilometru față de locul producerii accidentului.

Conducătorul auto a fost testat cu etilometru din dotare, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool în aerul expirat. Totodată, s-a procedat și la testarea cu Drugtestul din dotare, rezultatul fiind negativ la toate substanțele.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Marți, 31 octombrie, în urma completării și administrării materialului probator, s-a dispus luarea măsurii de reținere fața de suspect pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche