Traumatism cranio-facial complex rezolvat cu succes de echipa compartimentului Buco-Maxilo-Faciale a Spitalului Judeţean Suceava

Echipa compartimentului de Buco-Maxilo-Faciale (BMF) din cadrul secţiei ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Suceava a informat că a realizat cu succes o intervenţie chirurgicală dificilă la un pacient de 45 de ani, victimă a unei explozii accidentale a unei roţi de TIR.

Potrivit unui comunicat de presă, pacientul a ajuns la UPU în seara zilei de 26 octombrie din cauza unui traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie importantă, multiple fracturi hemimaxilar, os malar, arcada zigomatică şi mandibula dreaptă, cu deplasare importantă, deschise intra şi extra oral, cu lipsa de substanţă osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractură osului temporal şi plăgi transfixiante de părţi moi.

„La momentul internării, starea pacientului era critică, motiv pentru care stabilizarea acestuia începută în UPU a trebuit continuată în secţia ATI. Intervenţia chirurgicală a durat 4 ore şi s-au efectuat mai multe proceduri (traheotomie, toaleta şi hemostaza plăgilor, reducere şi osteosinteza cu plăcute şi şuruburi şi mesarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repoziţionarea şi sutura părţilor moi). Evoluţia postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună”, a declarat dr. Gelu Duprii, medic chirurg BMF.

Echipa operatorie a fost alcătuită din medicii chirurgi BMF - dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medic ATI - dr. Streanga Lavinea, asistent Obada C.

„Echipa compartimentului BMF din cadrul secţiei ORL a SCJU Suceava abordează şi rezolvă cazuri tot mai complexe ce ţin de traumatologie facială”, se menţionează în comunicatul de presă.
Mai nouă Mai veche