Buletin de presă, 22 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 ianuarie 2024 - IPJ Suceava
Dosare penale la regimul rutier

La data de 21.01.2024, orele 1440, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, au oprit pe drumul comunal din localitatea Berchișești, jud. Suceava, autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat domiciliat în sat/com. Berchișești, jud. Suceava.
S-a procedat la interogarea bazelor de date aparținând Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind negativă.
Totodată, în urma verificării documentelor s-a constatat faptul că asigurarea obligatorie RCA este expirată, motiv pentru care proprietarul autoturismului a fost sancționat contravențional conform Lg. 132/2017 cu amendă în valoare de 1.000 lei iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare au fost reținute, vehiculul fiind imobilizat.
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fara permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


La data de 21.01.2024, ora 21:07, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 14 Vama, în timp ce acționa pe DJ 176 pe raza com. Moldovița, jud. Suceava, a constatat că un bărbat în vârstă de 25 de ani din com. Moldovița, jud. Suceava a condus autoturismul, autorizația de circulație provizorie fiind expirată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.


La data de 21.01.2024, orele 22:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități de poliție rutieră pe raza comunei Marginea, au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism ce se deplasa pe DN 17A pe raza comunei Marginea, jud. Suceava, acesta având direcția de deplasare dinspre comuna Marginea spre municipiul Rădăuți.
După ce conducătorul autoturismului a fost oprit, s-a procedat la legitimarea acestuia, ocazie cu care acesta a fost identificat în persoana unui bărbat domiciliat în comuna Marginea, jud. Suceava.
Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că șoferul este posesor al permisului de conducere însă figurează cu permisul suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. (2) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Marginea.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 21.01.2024, ora 11:55, Poliția mun. C-lung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din sat/com. Preutești jud. Suceava, despre faptul că pe str. Calea Bucovinei, din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava s-a produs accident de circulaţie.
Din verificări s-a stabilit că o femeie de 37 de ani, din sat com. Păltinoasa, jud. Suceava, în timp ce conducea autotutilitara pe str. Calea Bucovinei din direcția com. Vama spre com. Pojorâta, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o altă femeie de 42 de ani din sat/com. Preutești jud. Suceava.
În urma producerii evenimentului au rezultat pagube materiale, însă după circa 2 ore de la producerea acestuia conducătoarea auto de 42 de ani a început să resimtă dureri în zona toracelui. Aceasta a fost preluată şi transportată de un echipaj SMURD la sediul Spitalului Mun. C-lung Moldovenesc, unde a fost diagnosticată cu leziuni ușoare, fără a rămâne internată.
Cele două conducătoare auto au fost testate alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, iar ulterior acestora li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.
Mai nouă Mai veche