FOTO Acesta este șoferul care a lovit mortal un tânăr de Revelion și a fugit de la locul accidentului. Deține permis de conducere deși are deficiențe majore de cunoaștere a limbii române

Acesta este șoferul care la miezul nopții de Revelion a lovit mortal un tânăr în satul Liteni, comuna Moara, și a fugit de la locul accidentului. Numele lui este Ciprian Costel Troia, zis „Vasilică”, are 21 de ani, și este din comuna Berchișești, județul Suceava.

Ciprian Costel Troia se afla la volanului unui autoturism Peugeot 307 și circula cu viteză pe drumul județean din Liteni Moara. Chiar la miezul nopții el a ajuns în dreptul unui grup de persoane care sărbătoreau cu artificii trecerea în noul an. Șoferul l-a lovit în plin pe Gheorghe Parașteac, de 25 de ani, și apoi și-a continuat deplasarea. El a fost găsit după mai multe ore în care poliștii au ridicat probe, au audiat martori și au vizionat imaginile suprinse de camerele de înregistrare.

Șoferul a fost reținut în arest. El are permis de conducere obținut în urmă cu cinci săptămâni.

Din postările publicate pe profilul personal de Facebook putem observa că tânărul șofer are deficiențe majore de exprimare în limba română. Se pare însă că asta nu l-a împiedicat să treacă cu succes proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Pentru promovarea probei teoretice a examenului pentru permisul de conducere, candidații trebuie să răspundă corect la cel puțin 22 dintre cele 26 de întrebări din chestionar, în cel mult 30 de minute. Având în vedere complexitatea unor enunțuri și întrebări din chestionar, candidații ar trebui să dețină aptitudini pentru a lectura și înțelege întrebările și variantele prezentate.

Citește și:

















Mai nouă Mai veche