Unde s-a ascuns șoferul care a accidentat mortal un tânăr în noaptea de Revelion și cum a fost prins de polițiști



Șoferul care la miezul nopții de Revelion a lovit mortal un tânăr care sărbătorea în stradă, în satul Liteni, comuna Moara, a fost găsit de polițiști ascuns într-o locuință din Șcheia, acolo unde se afla și mașina avariată după producerea accidentului.

Accidentul s-a produs în noaptea de Revelion, la câteva secunde după ora 00.00. Suspectul, în timp ce conducea un autoturism de culoare albă pe DJ 209C în localitatea Liteni, comuna Moara, având direcţia de deplasare dinspre Berchişeşti spre Suceava, în faţa căminului cultural l-a surprins şi accidentat pe Gheorghe Paraşteac, de 25 ani, localnic, care se afla pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui Gheorghe Paraşteac care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava unde la ora 01.35 a fost declarat decesul.

După impact conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului. La faţa locului au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă printre care suportul şi sigla unui autoturism Peugeot.

În urma investigațiilor informativ operative efectuate autorul accidentului a fost identificat în persoana lui Ciprian Costel Troia, de 21 ani, din comuna Berchișești, care a fost găsit la locuința lui Ion Ferar, din comuna Șcheia.

În curtea locuinței lui Ion Ferar a fost găsit și autoturismul marca Peugeot 307 condus de Troia Costel în momentul producerii accidentului.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului începând cu 01 ianuarie 2019, ora 18.00. Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Citește și:
Mai nouă Mai veche