Reclamat de colegii de partid, șeful PSD Suceava a fost sancționat de CNCD pentru că a creat „o atmosferă degradantă, umilitoare”

Președintele organizației municipale Suceava a Partidului Social Democrat, Dan Cușnir, a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că a creat „o atmosferă degradantă, umilitoare” față de colegii de partid. 

Cușnir a fost reclamat de colegii din partid după campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Mai mulți reprezentanți PSD din secțiile de votare au fost înlocuiți abuziv de Dan Cușnir între cele două tururi de scrutin, singurul motiv invocat de politician fiind acela că au peste 60 de ani. După ce au cerut explicații, membrii PSD ar fi fost jigniți de Dan Cușnir. 

„Am fost reprezentant PSD în secția de vot la mai multe tururi de alegeri. Înainte de turul al doilea de la prezidențiale m-a sunat președinta secției și mi-a spus că am fost înlocuit, fără să știe nimeni de ce. Când m-am dus să votez se uitau colegii din secție la mine de parcă aș fi furat ceva. Am fost mulți colegi în situația asta. Când l-am întrebat pe Cușnir de ce ne-a înlocuit a început să țipe la noi, ne-a jignit, ne-a umilit în ultimul hal, în timp ce acoliții lui râdeau”, ne-a povestit un membru PSD Suceava. 

Procedura de judecată a fost încheiată după câteva luni, iar CNCD le-a dat dreptate membrilor PSD care au formulat reclamația. 

„Modul în care petenta a fost tratată este de natură să vizeze atingerea demnității, să creeze o atmosferă degradantă, umilitoare la adresa petentei”, se arată în Decizia 458/2020 a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. 

„Fapta reclamatului (președintele PSD Suceava, Dan Cușnir - n.r.) reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate”, a decis CNCD. 

Președintele PSD Suceava, Dan Cușnir, a fost sancționat cu avertisment.
Mai nouă Mai veche