Mama și fratele femeii strangulată și abandonată într-un sac de gunoi, prezentați instanței cu propunere de internare medicală. Cei doi sunt cercetați penal pentru tentativă de omor

Luni, 19 iulie 2021, la ora 13:56, lucrătorii Secției de Poliție Burdujeni au fost sesizați prin 112 despre faptul că în scara A a blocului 116 de pe strada Eroilor a fost găsită o fetiță abandonată într-un sac.

În scara blocului, într-un sac menajer de culoare neagră a fost identificată o persoană de sex feminin inconștientă, cu respirație îngreunată, ce prezenta legat în jurul gâtului o bucată de material textil, posibil funie. Un agent de poliție a dezlegat funia din jurul gâtului victimei, ulterior la fața locului ajungând și ambulanța și persoana a fost preluată de către un echipaj medical, fiind stabilizată.

Cu ocazia cercetărilor efectuate și activităților investigative desfășurate s-a stabilit că în ziua de luni femeia în vârstă de 40 de ani a fost înfășurată în ambalaje de polietilenă și legată cu o sfoară de culoare albă de către mama sa Maria Ș., de 60 de ani, și fratele Mihai Adrian Ș., de 37 de ani, după care a fost scoasă pe holul de acces în blocul unde locuiau și abandonată.

Femeia a fost transportată la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava, unde i s-a pus diagnosticul de „comă de etiologie neprecizată, cu urme de strangulare în jurul gâtului”, urmând a fi examinată din punct de vedere medico-legal.

Mama și fratele au fost transferați la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava în vederea internării acestora în cadrul Secției de Psihiatrie.

În cursul zilei de marți, cei doi vor fi prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de internare medicală.

Cercetările sunt continuate, sub delegarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă de omor”.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche