Percheziții la Gura Humorului. Două femei reținute în arest pentru că vindeau țigări și alcool de contrabandă

Marți, 26 octombrie 2021, cadrele Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extracomunitară, fiind efectuate mai multe verificări, atât la comercianţii din piaţa şi bazarul din oraşul Gura Humorului, cât şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Urmare a acestor verificări, lucrătorii de poliţie judiciară au desfășurat activitățile specifice care au condus la identificarea şi prinderea în flagrant a două persoane în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extracomunitară, fiind întocmite două dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”.

Pentru probarea activității infracționale, existând date și informații că alte cantități de țigarete de contrabandă sau bunuri suspuse accizării sunt deținute de către cele două persoane la domicilii, polițiștii au solicitat și obținut autorizații de percheziție domicialiară.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza orașului Gura Humorului, la domiciliile celor două femei identificate că dețineau sau comercializau țigarete de contrabandă.

După efectuarea perchezițiilor a fost identificată și confiscată cantitatea totală de 81.080 țigarete de provenienţă extracomunitară, urmând a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat, ulterior urmând să fie dispuse măsuri asiguratorii.

De asemenea, la domiciliul uneia dintre persoane, o femeie de 51 de ani, a fost identificată cantitatea de 283 recipiente din plastic a câte un litru fiecare, conținând un lichid incolor cu miros specific de alcool și cantitatea de 54 sticle cu votcă, sticle netimbrate de proveneință duty-free, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității de alcool fiind de aproximativ de 12.605 lei.

Față de cele două persoane la care au fost efectuate perchezițiile domiciliare a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduse arestul Suceava.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - S.I.C.E - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale şi lucrători din cadrul compartimentului Gura Humorului, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unităţii de parchet competentă, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.
Mai nouă Mai veche