Minoră accidentată cu mașina de o șoferiță neatentă, pe strada Brădetului din Vama

Minoră accidentată cu mașina de o șoferiță neatentă, pe strada Brădetului din Vama
Marți, 7 noiembrie 2023, în jurul orelor 19:25, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost seziată prin 112 de către o minoră din satul Strâmtura, comuna Vama, despre faptul că a fost acroșată cu oglinda de un autoturism și acuză dureri la nivelul brațului drept.

În urma cercetărilor s-a constatat că în aceeași zi, în jurul orei 15:00, Mădălina P., în vârstă de 30 de ani, din comuna Vama, în timp ce conducea autoturismul Audo pe strada Bradului din localitate, dinspre strada Dealul Runc către DN 17, nu a păstrat o distanță lateral corespunzătoare față de minora în vârstă de 16 ani care se deplasa în calitate de pieton pe partea stângă a drumului, având în vedere sensul de deplasare către strada Dealul Runc, acroșând-o cu oglinda drepta a autoturismului.

{inAds}
În urma evenimentului, minora nu a căzut pe partea carosabilă. Având în vedere faptul că minora a spus că nu a suferit vătămari corporale în urma evenimentului, nu a fost solicitată intervenția persoanalului medical, cele două persoane deplasându-se la locuința conducătoarei auto pentru a se înțelege amiabil.

Mai tarziu, în jurul orei 17:27, minora a sunat la 112 pentru a anunța evenimentul, declarând faptul că a fost vicitima unui accident rutier, însă nu a solicitat intervenția unui echipaj medical pentru a primi îngrijiri medicale.

Atât conducătoarea auto, cât și minora s-au prezentat la sediul Secției de Poliție Rurală Vama pentru a anunța evenimentul.

Întrucât a resimțit dureri în zona umărului, minora s-a deplasat la sediul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, la ora 20:10, pentru a primi îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu „contuzie umăr drept”.

Ambele participante la trafic au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.

Conducătoarei auto i-a fost recoltată o probă biologică de sânge.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche