Prefectura Suceava dezinformează în cazul apelurilor făcute de Daniel Bodnar la 112 pentru a crea falsa aparență că cele mai multe sesizări ar fi fost neîntemeiate

Prefectura județului Suceava a dezinformat în cazul apelurilor făcute de Daniel Bodnar la 112 privind posibile ilegalități în domeniul silvic, centralizând și comunicând doar abaterile constatate de IPJ Suceava, nu și neregulile sancționate de ISCTR sau Garda Forestieră.

Instituția Prefectului a transmis un comunicat de presă în care menționează că de la începutul anului au fost înregistrate 134 de apeluri la 112 prin care erau sesizate posibile încălcări ale legii în domeniul silvic. Este vorba despre toate apelurile înregistrate în județ, nu doar de cele făcute de Daniel Bodnar. Dintre cele 134, Prefectura Suceava afirmă că 19 s-ar fi confirmat, dintre care în 11 cazuri au lipsit documentele de însoțire, iar în celelalte cazuri au fost neconformități cu privire la completarea avizelor de însoțire. Prefectura menționează că este vorba doar despre abaterile care țin de competența Poliției, dar nu furnizează și abaterile constatate în urma apelurilor la 112 de către ISCTR sau Garda Forestieră.

În realitate, numărul ilegalităților constatate în urma apelurilor la 112 este mult mai mare. Foarte puține au fost de fapt cazurile în care nu a fost constatată nicio abatere în urma unor astfel de apeluri. Chiar dacă aveau aviz pentru bușteni, transporturile încălcau legislația și ISCTR a aplicat sancțiuni pentru depășirea masei maxim autorizate, pentru depășirea gabaritului, pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii etc. De asmenea, sancțiuni au fost aplicate și de Garda Forestieră pentru neregulile constatate.

Prefectura Suceava avea instrumentele necesare și trebuia să centralizeze abaterile constatate de toate instituțiile în urma apelurilor la 112, nu doar pe cele constatate de Poliție.

Instituția Prefectului a comunicat că doar 19 din 134 de sesizări la 112 au fost confirmate pentru a crea apearența că activiștii de mediu fac sesizări neîntemeiate. Mai exact, prefectul Alexandru Moldovan dezinformează presa și populația cu bună știință.
 

Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche