Daniel Bodnar, semne de întrebare cu privire la accident: „Ceva necurat s-a întâmplat în acea noapte. Aștept și eu rezultatul expertizei asupra mașinii”

Daniel Bodnar a vorbit pentru prima dată public despre accidentul rutier în care a fost grav rănit și a ridicat semne de întrebare cu privire la evenimentele din acea noapte și la modul în care autoritățile desfășoară ancheta cu privire la accident.

„Aștept și eu rezultatul expertizei asupra mașinii în care mă aflam când s-a produs accidentul.Ceva necurat s-a întâmplat în acea noapte”, a spus Daniel Bodnar.

Accidentul rutier s-a produs marți, 19 ianuarie 2021, la Sucevița. Daniel Bodnar era pasager în autoturismul cu volan pe dreapta condus de Daniel Ghinghiloschi. Conform IPJ Suceava, pe fondul stării de oboseală șoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a părăsit carosabilul în partea stângă a direcției de deplasare, a lovit timpanul unui podeț, stâlpul unei porți și apoi a rulat prin șanț. În urma impactului, Daniel Bodnar, care nu purta centură de siguranță, a suferit fracturi la coloană și glezna dreaptă. Daniel a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a fost operat, după care s-a transferat în Germania unde a suferit trei noi operații și va începe procedurile de recuperare.

După patru săptămâni de la eveniment, Daniel Bodnar a vorbit pentru prima dată cu privire la seara respectivă și ridică semne de întrebare cu privire la circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Totodată, Daniel a dezvăluit că deși au trecut patru săptămâni de la accident, nu a primit nici până acum rezultatul analizelor la proba de sânge cu privire la alcoolemie, în condițiile în care la etilotest rezultatul a fost de 0,05 la mie, asta deși tânărul a arătat că nu a consumat deloc alcool.
 
„Aștept și eu rezultatul expertizei asupra mașinii în care mă aflam când s-a produs accidentul.
Ceva necurat s-a întâmplat în acea noapte. Eu tind să cred că este vorba de o mână criminală. Sper să se facă lumină în acest caz, altfel mafia lemnului va prinde tot mai mult curaj!
Deși eram pasager, polițistul m-a pus și pe mine sa suflu în etilotest, dar eu în viața mea nu am pus alcool în gură și nu înțeleg cum de lor le-a dat că aș fi avut 0,05 în aerul expirat! 
Mi-au luat sânge, dar nici acum nu am primit rezultatul sângelui care mi s-a luat la spitalul din Rădăuți, unde am cerut să mi se ia sânge pentru a le demonstra că nu am băut un gram de alcool”, a spus Daniel Bodnar.

Pe de altă parte, Daniel Bodnar spune că așteaptă rezultatul expertizei autoturismului și se întreabă dacă nu ar fi existat posibilitatea ca starea de oboseală să fi fost provocată de o „mână criminală”. 

Am început să mă simt mai bine psihic și mă voi interesa de accident de acum.
Am și eu dreptul să-mi pun semne de întrebare, analizele la sânge nu-mi vin, tot drumul spre casă eram somnoroși deși era o distanță scurtă.  Oare ce se întâmplă? (...)
Cred că trebuia atunci verificată mașina, unii spun că poate au pus pastile sau praf pentru somn pe unde intră aerul în mașină, alții spun că s-a umblat la direcție. Nu am verificat eu mașina, dar la câte probleme am avut cu mafia lemnului poliția trebuia să-și pună semne de întrebare și să facă expertize, dar ei erau interesați dacă eu am băut alcool deși eram PASAGER în mașină!
Tind să cred că nu a fost un simplu accident... Și eu și Dani nu adormeam așa ușor în mașină niciodată. Eram obișnuiți cu drumurile lungi.
Dorința mea după accident către poliție a fost să-mi vină analizele la sânge că este dezonorant pentru mine să se creadă că eu am băut alcool atunci, dar nici până acum nu a venit rezultatul”,
a mai spus Daniel Bodnar

Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche