Eliberați din arest, polițiștii anchetați de DNA își reiau activitatea de examinatori la proba practică pentru permisul auto

Polițiștii anchetați de procurorii DNA Suceava pentru că ar fi luat șpagă la examenele pentru acordarea permiselor de conducere au fost eliberați din arestul IPJ Suceava și își vor relua activitatea de examinatori.

Polițiștii care au petrecut trei luni în arest preventiv vor fi trimiși la examenele pentru obținerea permisului auto pentru că Serviciul de Permise și Înmatriculări se confruntă cu un deficit de personal. La această dată, Serviciul de Permise Auto suceava are șapte polițiști examinatori, în condițiile în care necesarul ar fi de 11-12 polițiști examinatori.

Trei dintre suspecții anchetați de procurorii DNA își vor relua activitatea de polițiști examinatori. Ei sunt cercetați pentru luare de mită și constituire de grup infracțional organizat, iar doi dintre ei și pentru spălare de bani.

Este vorba despre agenții Nicolae Cezar Macoviciuc, Iulian Florin Mihăiescu și Leon Ionuț Mihăiescu.

Cei trei își pot relua activitatea pentru că după eliberarea din arest instanța nu le-a impus restricții privind exercitarea atribuțiilor de polițist examinator.

Procurorii DNA Suceava susțin că fostul șef al Serviciului de Permise Auto Suceava, comisarul șef Radu Obreja, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat angajați ai instituției, instructori auto și persoane fizice. Suspecții sunt acuzați că luau mită de la persoane care doreau obținerea permisului auto. 


Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche